Laterlite S.p.A.

Podjetje Laterlite je bilo ustanovljeno v Italiji leta 1964 in že kmalu je postalo vodilna znamka na trgu proizvodnje gradbenih materialov za prenove in novogradnje, geotehniko, infrastrukturo in zelene površine.

Naša pot se je začela s proizvodnjo ekspandirane gline in uvedbo lahkih in izolacijskih rešitev v Italiji v podporo naraščajoči kulturi toplotne izolacije stavb.

V skoraj 60 letih obstoja se je ekspandirana glina iz odličnega razbremenilnega in izolacijskega elementa, na voljo tako v razsutem stanju kot v vrečah, zahvaljujoč novim proizvodnim tehnologijam in pomembnim naložbam v raziskave in razvoj močno razvila. Pred več kot 20 leti so nastali prvi pripravljeni izdelki v vrečah za podlage, estrihe, betone, malte in omete,ki so danes združeni v naboru izdelkov Laterlite, primernih za

različna področja uporabe tako pri novogradnji kot pri prenovi.

Nagnjenost k inovacijam je podjetje Laterlite spodbujala k stalnemu razvoju, zahvaljujoč kateremu lahko danes ponuja celostne in certificirane sisteme toplotne in zvočne izolacije ter razbremenitve stropov.

Od leta 2022 ponuja Laterlite s.p.a. 4 znamke: Laterlite, LecaSistemi, Gras Calce in Ruregold, vsaka vodilna v svojem

tržnem segmentu, zaradi česar se podjetje danes lahko ponaša s še popolnejšo, specializirano ponudbo izdelkov za gradbeništvo in infrastrukturo.

Široka ponudba, dopolnjena z izdelki in storitvami v podporo načrtovanju, gradnji in distribuciji gradbenih materialov,namenjenih trgu novogradenj in prenove.

Danes ima Laterlite v Italiji številne proizvodne obrabe s pisarno za tehnično pomoč in prodajo v Milanu in svoje izdelke izvaža v več kot 20 držav na 5 celinah.

Trajnost

Trajnost proizvodnega procesa je eden od najpomembnejših ciljev podjetja Laterlite. Pri proizvodnji so uporabljene najboljše razpoložljive tehnologije, podpirajo jo stalne raziskave in neprestano izboljševanje energetske učinkovitosti, kar je mogoče tudi zaradi stalnega vlaganja visokih zneskov za zagotovitev nenehnega izboljševanja okoljske učinkovitosti.

Laterlite kot član italijanskega Združenja za trajnostno gradnjo dejavno spodbuja energetsko učinkovitost in spodbuja uporabo trajnostnih materialov v gradbeništvu.

Naše znamke

NAŠE OSTALE MARKE

POVPRAŠEVANJE


    Request for consent
    Pursuant to article 7 of EU Regulation 2016/679, I hereby declare to have read the information note and to consent to the processing of my personal information or data.

    Fields marked with * are mandatory